Börjar det knaka i fogarna på systemsidan?

Fortsätta att lappa och laga, eller är det helt enkelt dags att inse att det är lika bra att bygga nytt?

Så klart, det är svårt att överge en gammal trotjänare. Men, handen på hjärtat, finns det inte en gräns för hur nostalgisk man kan tillåta sig vara över en programvara? Du har väl inte en mobiltelefon från millennieskiftet, eller operativsystem på din dator från samma tidsperiod för den delen heller?

Känner du att ni mestadels investerar i utvecklingstimmar för att hålla liv i de gamla systemen snarare än att bygga nya funktioner och smarta lösningar så kanske det är dags att skicka de gamla programmen till de sälla jaktmarkerna.

Det handlar inte bara om att få ett nytt program som är snabbare och snyggare än det gamla. Det är också hög tid att se över hur ni arbetar idag och hur ni vill arbeta imorgon. Det duger inte längre med ”så har vi alltid gjort…”, då springer konkurrenterna ifrån dig med effektivare lösningar och arbetssätt.

Det är så dyrt att bygga nytt, och vi har redan investerat så mycket tid och pengar tänker du.

Så klart, allting kostar pengar. Det kostar att inte hänga med i utvecklingen också. Men, låt oss börja i rätt ände och göra saker i rätt ordning. Vi erbjuder dig en metod där vi tar vår utgångspunkt i dina mål och behov. En workshop där vi tillsammans går igenom var du är idag, vill vara imorgon och vad som krävs för att nå dit. Vi guidar dig genom den här processen och bistår med en tydlig analys och målbild.

Med analysen som utgångspunkt kan du börja dela upp din digitala resa i etapper.

Varje etapp är greppbar i tid och pengar. Du kan när du vill stanna vid ett etappmål och fundera över nästa steg och i vilken riktning du skall gå. Steg för steg bygger vi vidare mot målet, det ger dig möjlighet att under resans gång flytta och ändra målet allteftersom insikterna och behoven förändras.

Vi lovar, en sådan resa kommer att ge dig många nya insikter och troligen blir slutdestinationen en annan än den du först tänkte dig. Inte för att du körde fel, utan för att du på vägen upptäckte andra saker som är viktiga för dig.

Ett agilt arbetssätt är grunden för att verkligen uppnå det som du från början önskade.

Det är inte nödvändigtvis detsamma som den lösning du först tänkte dig. Till skillnad från gamla tiders utvecklingsprojekt där man först bestämde hur allting skulle vara och fungera tillåter agila processer att man justerar och anpassar utefter vägen.

Ett agilt arbetssätt ger dig möjlighet att börja använda de delar av programmet som är klara först. Du behöver inte vänta längre än nödvändigt på de positiva effekterna av dina satsade pengar.

Låt oss visa dig en väg till dina nya verksamhetssystem.

Har du råd att låta bli? Eller ägnar du hellre din tid till att lappa och laga för att bevara det som en gång var? En lösning som är skev och vind, men som förvisso har sin charm. Men särskilt funktionell är den inte, och nyttan med den blir allt mer begränsad för varje dag som går. Eller vill du ha något som möter dagens och framtidens krav och önskemål, där satsade pengar ger avkastning i form av lönsamhet, kvalitet och funktion?